O čaji

 

I když v naší čajovně nabízíme i takzvané ovocné a bylinkové čaje, nápojem čaj rozumíme především výluh z rostliny čajovníku. Pěstování čaje má dlouhou tradici sahající až do dávných staletí před naším letopočtem. Za tu dobu se z původní Číny rozšířilo do celé Asie, Afriky a Jižní Ameriky. Rostlina čajovníku čínského, což je rostlina pro výrobu čaje nejtypičtější, má mnoho specifických kultivarů, které dále zpřesňují identifikaci daného čaje.

Snažit se o rozdělení čaje není zrovna jednoduché. Čaj můžeme dělit podle země původu, doby sklizně, nadmořské výšky, způsobu zpracování a našli bychom určitě mnoho dalších možných variant, kdy žádnou nelze považovat za nepodstatnou. Pro Vás jsme se snažili udělat co možná nejschůdnější  rozdělení, pomocí kterého se v čaji určitě lépe zorientujete.

 


 

DSC_4437

Zelené čaje

 

 

 

 


 

DSC_4248

 Oolongy

 

 

 

 


 

DSC_4315Černé čaje

 

 

 

 


 

DSC_4472Vysokohorské čaje

 

 

 

 


 

DSC_4429

Pu erhy

 

 

 

 


 

DSC_4368

Žluté čaje


DSC_4404Bílé čaje

 

 

 

 


 

DSC_4395

 Čaje nečaje

 

 

 

 

Comments are closed