Další várka Japonců a DJ SF Upper Namring Vintage

Přišla další várka čerstvých japonců a už druhá letošní sklizeň ze slavného Darjeelingu (to to ale letos letí :)) A protože jste všechny japonce svědomitě vypili – nebo ještě popíjíte doma – tak jsme dokoupili ty, co jsme měli, protože byli výborné a ještě nějaké přikoupili 🙂 Jedná se o:

2016 SENCHU OKUMIDORI PREMIUM – lehce napařovaná sencha, která byla několik dní před sklizní zastíněna, tím má bohatší a sladší chuť.

2016 SENCHU HARUMIDORI – skvělá sencha z poměrně mladého kultivaru Harumidori, minimální svíravost a příjemná květinová vůně jsou hlavními znaky této ojedinělé odrůdy čajovníku.

2016 SENCHU YABUKITA MIYAZAKI – velmi dobrá sencha z japonského ostrova Kjůšú, mírně nasládlá chuť a jemná svěžest lístků kultivaru Yabukita vytváří v šálku velmi příjemný, svěží a atraktivní čaj, který je i cenově velice příznivý.

A máme tady na ochutnání i na nákup 2016 DARJEELING second flush UPPER NAMRING VINTAGE – čaj je zpracován v klasickém stylu s malým obsahem stříbřitých tipsů, nálev tmavě oranžový, typický pro druhé sklizně, chuť plná, vyzrálá, jemně svíravá, čaji dodává živost. Aroma čajíku je typické, připomíná zralé bobuloviny s náznakem mléčné čokolády.

V nabídce máme také palačinky naslano i nasladko – nově s domácími džemy (jahodovo-malinový, broskvový a rybízový), můžete je mít i s domácí čokoládou, s námi vyrobeným karamelem,  s nedomácím tvarohem, banánem, broskvemi nebo si je různě nakombinovat.

Tak naviděnou U Skřítka 🙂

Comments are closed